Author: Kvinnojouren Sandviken
Submitted by: Daarkh   Date: 2010-02-19 18:37
Comments:   Ratings:
Ibland händer det att du inte vill att det ska synas vart du har varit på Internet. Din webbläsare sparar de adresser som du använt i en lista, som syns uppe i adressfältet om man klickar på det. Det går att radera denna lista så att ingen kan se vilken sida du tidigare varit inne på. Om du vill att den som använder datorn efter dig inte ska kunna se att du t ex varit inne på vår hemsida, finns här tips för hur du kan dölja ditt besök.

OBS! Även om det efter rensning inte kommer att synas vilka sidor du har besökt, så finns det en möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.

Vill du göra en rensning av sidorna du besökt kollar du först vilken typ av Webläsare (Browser) du använder, och följ därefter instruktioner för denna läsare härunder. Notera att vissa avvikelser kan finnas beroende på vilken version av läsare du har.


Internet Explorer - Svenska/Engelska
- Välj Verktyg/Tools i menyn
- Klicka sedan på Internet alternativ/Internet Options
- Klicka på Ta bort filer/Delete files
- Klicka på Rensa tidigare/Clear history
- Klicka på OK


Netscape Navigator
- Välj Redigera/Edit i menyn
- Klicka sedan på Inställningar/Preferences
- Klicka Rensa filer/Clear location bar
- Klicka på Rensa tidigare/Clear history
- Klicka på OK


Firefox
I menyn Verktyg väljer du Rensa ut känslig data.
Se till att följande alternativ är i-bockade:
Webbläsarhistorik,
Sparade formulärdata,
Filhämtningshistorik,
Kakor,
Cache.

Klicka därefter Rensa nu.


Safari
I menyn Historik/History väljer du Rensa historik/Clear history.